Vraag Offerte aan

Alles groen en duurzaam

Hoewel het onmogelijk lijkt om alle huizen in de wereld duurzaam te maken is de waarheid dat er al wel veel kan worden gedaan om te leven op een manier die verenigbaar is met onze planeet. Het begint allemaal met het maken van een paar eenvoudige veranderingen en het aangaan van een meer verantwoorde levensstijl.

Internationale organisaties en overheidsinstanties ontwikkelen strategieën om de aantasting van het milieu een halt toe te roepen, en meer te handelen ten gunste van het milieu. We hebben echter allemaal de verantwoordelijkheid om voor de planeet te zorgen en ons bij deze inspanning aan te sluiten, waarbij we verantwoordelijk zijn voor het aannemen van een levensstijl die ons milieu minder schaadt en minder hulpbronnen vraagt.

In het volgende artikel geven we jou enkele adviezen die van grote hulp kunnen zijn als je vastbesloten bent om zorg te dragen voor het milieu.

Kies voor het gebruik van energie uit hernieuwbare energiebronnen

Een van de belangrijkste aanbevelingen om een ​​woning te verduurzamen is het gebruik van zonnepanelen. Laten we niet vergeten dat niet alle energie die het huis bereikt, afkomstig is van duurzame bronnen. Door het verbruik van het traditionele elektriciteitsnet sterk te verminderen en ervoor te zorgen dat het wordt opgewekt door middel van zonne-energie, is dit een manier om het milieu te helpen.

Hoewel het een aanzienlijke initiële investering kan zijn, is dit op de lange termijn erg handig. Je kunt niet alleen jouw energierekening verlagen, maar ook de batterij van een elektrische auto voeden, het badwater verwarmen, het gasverbruik verminderen en jouw elektrische apparaten van stroom voorzien.

Om de investering te bewaken en te voorkomen dat vogels onder de panelen nestelen moet je niet vergeten een anti-vogelkam te installeren. Dit accessoire verlengt de levensduur van de zonnepanelen en kost niet veel geld.

Maak gebruik van het regenwater

De vermindering van het waterverbruik is een ander aspect dat niet over het hoofd mag worden gezien als we een duurzamer huis willen. Gelukkig is de jaarlijkse regenval op veel plaatsen een gemakkelijke manier om aan deze onschatbare hulpbron te komen om dit later bij verschillende taken te kunnen gebruiken, zoals het huis schoonmaken, de toilettank voeden of de planten water geven.

Om de kwaliteit van het opgevangen water optimaal te laten zijn, zijn er thuisfiltersystemen die geen al te hoge investering vergen en eenvoudig te implementeren zijn.

De tot nu toe genoemde veranderingen kunnen een aanzienlijke financiële investering met zich meebrengen. Maak je geen zorgen, in de volgende regels zullen we aspecten van grote waarde behandelen die meer te maken hebben met het veranderen van gewoonten, wat belangrijk is als we een positief verschil willen maken voor de planeet.

Vergroot jouw groene zones

De luchtkwaliteit in steden is drastisch verminderd, dus het vergroten van de hoeveelheid vegetatie in stedelijke gebieden is erg belangrijk. Dit brengt veel voordelen met zich mee, want het verhoogt niet alleen het zuurstofgehalte in huis, maar het kan ook heel decoratief zijn.

Bovendien kan het plaatsen van vegetatie bij de ramen helpen om het binnendringen van zonnestralen tijdens de heetste uren te verminderen, waardoor het gebruik van airconditioners wordt verminderd.

Verminder de afvalproductie

Het gebruik van wegwerpproducten is een van de belangrijkste bronnen van milieuvervuiling. Als je week na week producten moet aanschaffen zoals hersluitbare zakken, plastic glazen of plastic borden die maar één keer gebruikt worden en plastic om groenten in te bewaren, dan heb je een grote kans om hier iets aan te doen.Vervang deze producten door andere die wel hergebruikt kunnen worden.

Laat wegwerpbestek achterwege, gebruik die echt alleen voor zeer specifieke gelegenheden. Als je geen andere optie hebt, zorg er dan voor dat je diegene koopt die zijn gemaakt met materialen die vriendelijk zijn voor het milieu, omdat ze dan snel zullen vergaan.

Als je ervan houdt om het huis meerdere keren per jaar te decoreren, zoals met Halloween, Kerstmis, enz., vermijd dan overmatige consumptie en probeer zoveel mogelijk items te hergebruiken. Een beetje creativiteit is al voldoende om het huis te transformeren, liefst zonder al te veel accessoires te hoeven kopen die je later moet weggooien.

Let op het water- en energieverbruik

Acties zoals het verminderen van de tijd die we onder de douche doorbrengen of het opvangen van het water uit de douche om het toilet te voeden, zijn belangrijk als je op deze vitale vloeistof wilt besparen. Als je geïnteresseerd bent in dit onderwerp en het met meer professionaliteit wilt doorvoeren in jouw huis dan moet je weten dat er systemen voor het verzamelen en hergebruiken van water zijn, die al met groot succes in woningen worden geïmplementeerd.

Ook is het ook aan te raden om continu te letten op zaken zoals het loskoppelen van elektrische apparaten wanneer deze niet worden gebruikt, het dimmen van de verlichting en het kiezen voor het gebruik van ledverlichting. Geschat wordt dat de lampen die aanstaan ​​tot 20% van het energieverbruik in een huis kunnen uitmaken, dus het gebruik ervan beperken tot slechts essentiële momenten kan een groot verschil maken.

In het geval van airconditioning in woningen kunnen ook enkele adviezen worden opgevolgd. Het is handig om te beginnen met het aanschaffen van elektrische apparaten met een laag verbruik en het gebruik van thermische gordijnen om de uitwisseling van temperatuur met de buitenwereld te voorkomen. Zo verminder je het aantal uren dat je een bio-ethanol- of pellethaard moet laten branden. De installatie van thermische isolatie op muren of plafonds wordt ook aanbevolen, dit kan variëren van het gebruik van stoffen tot de montage van natuurlijke isolatoren, zoals bijvoorbeeld hout of kurk.

Dit zijn slechts enkele van de vele ideeën die je zou kunnen overwegen. Wees creatief. Evalueer regelmatig aspecten van jouw dagelijks leven en gewoonten die je kunt veranderen. Je zult beseffen dat er nog veel te doen is en er is maar 1 planeet.

Gerelateerd bericht