Wat Is De Betekenis Van De Meest Populaire Tatoeages?

Een tatoeage laten zetten is niet alleen een trend van het moment, maar ook een manier om jouw persoonlijkheid uit te drukken en anderen iets meer over jezelf te vertellen. Dit is wat de meest voorkomende tatoeages vertegenwoordigen.

Tegenwoordig doen degenen die besluiten zich te laten tatoeëren dit om verschillende redenen: soms is het gewoon een kwestie van ijdelheid en puur uiterlijk, maar er zijn ook mensen die het beschouwen als een manier om hun persoonlijkheid uit te drukken of om een ​​onuitwisbare herinnering aan een ervaring of een geliefde te graveren. een. Hoe dan ook, tatoeëren is altijd een zeer persoonlijke keuze, aangezien elke tekening, zin of symbool een specifieke betekenis heeft die verder gaat dan de persoonlijke interpretatie.

De Maori’s gebruikten ze bijvoorbeeld om hun verhaal te vertellen, voor krijgers waren ze een teken van herkenning om hun tegenstanders angst aan te jagen, terwijl sommige oer-bevolkingen ze een apotropische waarde toeschreven om pech en boze geesten af ​​te weren.

Als jij er ook aan denkt om er een te nemen, vind je in dit artikel wat nuttige informatie die jou kan helpen bij het vinden van de perfecte tatoeage.

De dieren

Het lijdt geen twijfel dat degenen die een dier als onderwerp hebben, mooie en ook zeer betekenisvolle tatoeages zijn. Elke soort, echt of mythologisch, heeft zijn eigen betekenis, die gaat van een eenvoudige herinnering aan een geleefde ervaring tot een originele manier om een ​​kant van iemands karakter uit te drukken.

In andere gevallen kun je ervoor kiezen om een ​​dier op de huid te laten tatoeëren, omdat het gelinkt is aan een oude legende of aan een betekenis die er door een bepaalde samenleving aan wordt toegekend. Dit is het geval met de koi karper, een mythologisch dier dat volgens de Japanse cultuur in een draak werd veranderd om door de rivieren te navigeren die naar de poorten van de hemel leidden.

De feniks blijft altijd op het gebied van legendarische dieren en is ongetwijfeld een van de belangrijkste tatoeages, beschouwd als een symbool van fysieke en spirituele wedergeboorte vanwege zijn vermogen om uit zijn eigen as te herrijzen.

Naast valse wimpers en extensions zijn er in het vrouwelijke universum talloze tatoeages die de laatste tijd erg trendy zijn geworden, en niet alleen vanwege hun esthetische schoonheid, maar ook vanwege hun diepe betekenis. Onder de meest populaire tatoeages voor vrouwen zijn er zeker vlinders die niet alleen het onbetwiste embleem van vrouwelijkheid zijn, maar ook verandering en wedergeboorte symboliseren.

Hun charme komt niet alleen voort uit verfijning en elegantie, maar ook uit de beruchte korte levenscyclus, die voor velen de kracht en vasthoudendheid weerspiegelt die nodig zijn om iemands kwetsbaarheid te overwinnen en de vlucht naar vrijheid te nemen.

Een ander icoon van vrouwelijke verleiding is ongetwijfeld de kat. Hoe vaak hebben we de uitdrukking “je hebt kattenogen” niet horen gebruiken als een compliment voor iemand met een diepe en betoverende blik? Hoewel dit dier in oude Egyptische legendes werd gezien als de bewaker van de onderwereld, gaat de betekenis in werkelijkheid veel verder dan mysterie en magie, zozeer zelfs dat het tegenwoordig wordt beschouwd als een symbool van onafhankelijkheid en vrijheid, wat verwijst naar innerlijke verandering en eigen verlangen om los te maken van de rigide regels van de moderne samenleving.

Onder de meest populaire tatoeages voor mannen noemen we:

  • de leeuw, die in het boeddhisme staat voor wijsheid, maar ook symbool staat voor kracht, moed en trots;
  • de wilde en ontembare tijger is gekozen om passie, kracht en het verlangen om het leven zonder remmingen te leven uit te drukken;
  • de dolfijn, het onbetwiste symbool van intelligentie en bescherming, symboliseert vitaliteit en het vermogen om moeilijke momenten te overwinnen;
  • en het paard, een van de edelste dieren in de schepping, is zeker een symbool van kracht, vrijheid en elegantie.

De bloemen

Wie zei dat tattoo-ontwerpen noodzakelijkerwijs groot en duidelijk zichtbaar moeten zijn? Welnu, zelfs met kleine tatoeages is het mogelijk om iemands manier van zijn uit te drukken en iets meer over zijn leven aan anderen te vertellen, en natuurlijk om fascinerende verfraaiingen te vertegenwoordigen om specifieke delen van iemands lichaam te accentueren. Daarom is het, ongeacht de grootte, belangrijk om een ​​zo persoonlijk en uniek mogelijk onderwerp te kiezen.

Geïnspireerd worden door huidige trends, misschien om tattoo-ideeën te vinden om gedaan te krijgen, is natuurlijk zeker een goed startpunt om iemands stijl en persoonlijkheid uit te drukken, maar als je op zoek bent naar iets echt speciaals en belangrijks, in de wereld van kleine tatoeages bezetten bloemen de eerste plaatsen op de wereldranglijst.

In Japan bijvoorbeeld zijn kersenbloesems erg in zwang, die symbool staan ​​voor wedergeboorte en moed ondanks hun bijzondere kwetsbaarheid, en de lotusbloem, die door haar schoonheid tot een embleem van perfectie en zuiverheid is gemaakt, hoewel de diepste betekenis en vruchtbaarheid hierboven is beschreven allemaal door het vermogen van deze waterplant om in de modder te bloeien.

In het Westen daarentegen zijn zonnebloemen, madeliefjes en rozen heel gewoon, die niet alleen de meest geliefde bloementattoos zijn van mannen en vrouwen, maar ook over het algemeen worden geassocieerd met de betekenissen van elegantie, schoonheid, liefde en passie.

De meest populaire tatoeages voor mannen

Als voor veel vrouwen bloementattoos een trendy must-have zijn, zijn de meest populaire onderwerpen in het mannelijke universum kompassen, zeilschepen en ankers. Vooral de laatste zijn het symbool bij uitstek van zeelieden en hun avonturen, daarom kunnen ze als tatoeages de behoefte uitdrukken om een ​​”veilige haven” te hebben, opgevat als de behoefte om een ​​diepe band met iemand of iets op te bouwen, maar zonder te geven hun zelfstandigheid op.

Het kompas daarentegen krijgt een andere betekenis afhankelijk van de cultuur van herkomst, maar belichaamt over het algemeen de wens om zijn eigen weg te vinden om zijn doelen en innerlijke balans te bereiken, terwijl het zeilschip in het algemeen getatoeëerd is. om het gevoel van vrijheid en trots uit te drukken.

Ten slotte zijn er andere tatoeages die door zowel mannen als vrouwen worden gekozen vanwege hun emotionele en culturele waarde, zoals de boom des levens, die symbool staat voor onsterfelijkheid, wijsheid, standvastigheid en vele andere innerlijke gevoelens die goed geworteld zijn, net als de wortels, in de menselijke ziel.

Denk je erover om een ​​tatoeage te nemen, maar ben je erg bang voor de pijn die je zou kunnen voelen? Laten we samen kijken op welke punten jij het minste risico loopt om pijn te lijden.

Als je hoort dat iemand een tatoeage heeft, is de eerste vraag die bij je opkomt zeker: heb je pijngeleden? Het antwoord op deze vraag kan niet universeel zijn, omdat het echt van een groot aantal factoren afhangt.

In feite kan tatoeagepijn meer of minder zijn, afhankelijk van het gebied waarop het wordt uitgevoerd en persoonlijke gevoeligheid. Sterker nog, er zijn mensen die misschien niets of alleen maar overlast voelen, terwijl er mensen zijn die zelfs last kunnen hebben van een kleine tatoeage.

De vaardigheid van de tattoo-artiest heeft ook een goed gewicht aan zijn zijde, die van nature delicaat moet zijn en niet onbeleefd, anders zul je in ieder geval veel pijn voelen. Dus hoe weet ik of de armtattoo me pijn zal doen? Helaas is de enige oplossing om het te doen, maar laten we zeggen dat de ergernis niet vergelijkbaar is met wat men ervaart met ontharingsstrips maar met de epilator.

Je zult dus een continu tintelend of zelfs branderig gevoel kunnen voelen: niets ondraaglijks. Je zult er echter echt van overtuigd moeten zijn dat je het wilt doen, om er psychologisch goed mee om te kunnen gaan.

Waar doet het zeker het meeste pijn om een ​​tatoeage te krijgen?

Als we meer bewust willen zijn, is het raadzaam om, voordat we een tatoeage krijgen, te weten wat de meest gevoelige fysieke gebieden zijn. Laten we zeggen dat pijn in het algemeen verband houdt met de botten, dus hoe minder ruimte er is tussen de huid en deze, hoe meer pijn je zult voelen. Laten we alle verschillende punten van het lichaam in detail bekijken.

Pijn voet tatoeage

De voeten zijn een heel dun deel van het lichaam, daarom rijk aan zenuwuiteinden. Het is belangrijk om jouw voeten te kennen om te begrijpen waar de tatoeage minder pijn doet: aan de zijkant, op de zool of op de rug, het is belangrijk om ze zorgvuldig te evalueren om niet ongemakkelijk te worden.

We hebben het dus over een van de moeilijkste onderdelen om te tatoeëren, want als je pijn voelt, word je ertoe gebracht de voeten te bewegen, met een toename van de tijd die nodig is om de klus te klaren. Bovendien is het genezingsproces vrij traag en is het daarom noodzakelijk om geen gesloten schoenen te dragen die het gebied samendrukken.

De oren

Een ander zeer gevoelig deel van het lichaam is het oor, dat ook vol zenuwuiteinden zit. Om deze reden kan het erg vervelend zijn als je erover denkt om een ​​eerste tatoeage voor mannen of vrouwen te nemen.

Het hoofd

Natuurlijk is ook hier het probleem vrij belangrijk, aangezien het hele hoofd het meest ontvankelijk is, omdat het doordrongen is van de nervus trigeminus. Desondanks zijn er veel mensen die hier graag getatoeëerd worden, vooral de kale mannen.

In feite zal het hebben van lang haar een groot probleem zijn, aangezien ze bacteriën ophopen en daarom mogen ze het aangetaste deel niet aanraken.

Zij tatoeage

Dit deel is meestal minder vetrijk, op enkele uitzonderingen na, en is doordrongen van zenuwuiteinden, dus het zal pijnlijk zijn om hier een tatoeage te krijgen, maar het uiteindelijke resultaat zal zijn reden hebben.

Lippen

Een van de meest ongebruikelijke plaatsen voor tatoeages zijn de lippen – een plek die niet alleen door vrouwen, maar ook door mannen wordt gekozen. Desondanks wordt het geen hemelse ervaring: de relatie tussen liptattoo en pijn is nauw met elkaar verbonden.

Tatoeage op de achterkant van de nek: doet het pijn ?

We kunnen zeggen dat de nektattoo nogal vervelend is, om nog maar te zwijgen over genezing, die vrij lang duurt en veel aandacht vereist, vooral als je jouw haar lang houdt.

Elleboog-, knie- en enkeltatoeages

De ellebogen en knieën zijn de scherpste delen van ons lichaam en daarom ook het pijnlijkst. De enkel heeft een dunne huid, dus ook hier zal er een grote gevoeligheid zijn: zonder vet of spieren zal het leiden tot het voelen van de naald precies op het bot.

De lies

Ook hier bevinden we ons in de aanwezigheid van veel zenuwuiteinden, dus een tatoeage op dit gebied zal allesbehalve prettig zijn. Maar het echte probleem is genezing, aangezien het vrij moeilijk is, aangezien het gebied een hoog risico op infectie loopt. Gezien al deze inspanningen raden we jou aan om naar een deskundige tatoeëerder te gaan, om niet het risico te lopen van degenen die met slecht uitgevoerde tatoeages zijn beland: het zou een uitdaging zijn om dat gebied te verhelpen.

Schouder tatoeage

De aanwezigheid van pijn in dit gebied kan van een aantal factoren afhangen: ten eerste het type tatoeage dat je kiest, waaronder delen zoals botten of spieren. Als je kiest voor een wervelkolomtattoo, zal de pijn groter zijn naarmate de naald dichter bij de wervelringen komt. Kortom, als je erg mager bent, zal de pijn maximaal zijn.

Heup tatoeage

Ook dit wordt gekenmerkt door een uitpuilend bot, waarvoor de bovenstaande bespreking geldig is. Het moet echter ook gezegd worden dat het spel de kaars waard is, aangezien het resultaat zeer verleidelijk is voor beide geslachten.

Oogleden en ogen: doet tatoeëren pijn?

Het zou gepast zijn om deze delen van het lichaam niet in te werken, maar de nieuwe trend komt uit de Verenigde Staten en is erg populair. De oogleden zijn erg dun, dus de pijn is duidelijk, maar de binnenkant van het oog veroorzaakt onvoorstelbare pijn, dus er is moed (en zelfs roekeloosheid) voor nodig om dit deel van het lichaam te laten tatoeëren.

Vingertatoeages: doen ze pijn?

De gebieden tussen de vingers en tenen hebben weinig huid en veel zenuwuiteinden, dus ongemak is gegarandeerd tijdens de tatoeage. Bovendien worden de vingers van de handen gebruikt, omdat ze deel uitmaken van een van de meest blootgestelde delen van het lichaam, met als gevolg pijn wanneer de genezing wordt verwacht.

Daarom, als je overweegt een tatoeage te nemen, zijn dit de gebieden die het meest worden beïnvloed door zenuwuiteinden, uitstekende botten of wervels, dus je zult de mate van tolerantie moeten evalueren voordat je besluit om het al dan niet in dat gebied te doen.

Hoe behandel je een pasgemaakte Tatoeage?

Heb je onlangs een tatoeage gehad en weet je niet hoe je deze moet behandelen of is deze ontstoken en wil je graag suggesties om deze te genezen? Bekijk ons ​​artikel en lees verder.

Als je onlangs een tatoeage hebt gehad, weet je dat je deze heel voorzichtig moet behandelen om te voorkomen dat hij geïnfecteerd raakt. Welke producten kun je gebruiken? Doet vaseline pijn ? Hier zijn enkele handige tips om veilig te handelen.

Hoe verzorg je een tatoeage?

Zodra je de studio van de tatoeëerder verlaat, is het noodzakelijk om de tatoeage zelf te verzorgen, vooral de eerste dagen, waarin deze op de juiste manier moet genezen. De genezing is niet gerelateerd aan de grootte van de tatoeage, omdat ze allemaal de juiste aandacht nodig hebben als ze klaar zijn.

Hoe zorg je voor een vers gemaakte tatoeage?

De eerste paar keer zal het nodig zijn om een ​​neutrale pH-zeep te gebruiken om te wassen: zelfs als het onderdeel in het begin erg gevoelig zal zijn, moet je het elke dag schoonmaken, zelfs meerdere keren per dag, totdat het uiteindelijk is genezen.

Na verloop van tijd zullen stukjes huid beginnen los te laten, dat zijn die van de oude huid die plaats moeten maken voor de getatoeëerde huid: het kan in de loop van een week of zelfs langer gebeuren, dus je hoeft niet bang te zijn, want het is een totaal fenomeen normaal.

Het belang van hydratatie

Je hebt misschien gehoord van bepanthenol voor tatoeages, een olieachtige crème die de huid kan hydrateren en kalmeren en die ook voor andere doeleinden wordt gebruikt. Eenmaal uitgesmeerd, is het goed om te masseren totdat het volledig is opgenomen, omdat het niet brandt en ook antibacterieel is.

Als je klaar bent, moet de tatoeage er glanzend uitzien, alsof hij bedekt is met blanke lak. Als deze oplossing je niet overtuigt, kun je de apotheker vragen welke van de tattoo-crèmes op de markt het meest geschikt voor je is.

Gebruik folie

Een ander wachtwoord is “beschermen”, dus je zult jezelf de eerste paar nachten moeten bewapenen met de klassieke keukenfolie en het getatoeëerde gedeelte inpakken. Op deze manier wordt de tatoeage ook beschermd tegen de mogelijke infiltratie van bacteriën: de film zal elke keer dat je hem wast moeten worden vervangen, ook al is het goed om hem een ​​paar minuten te laten ademen tussen de ene verandering en de andere.

Wanneer is het tijd om te stoppen met het dragen ervan?

Op het moment dat de stukjes huid er niet meer af gaan: dat betekent dat de tatoeage genezen is.

Vermijd krabben

Een andere fundamentele stap voor de genezing van de tatoeage is om niet aan het onderdeel te krabben, omdat het erg jeukt, vooral de eerste paar dagen. Dit is een fundamentele stap, waardoor je de juiste genezing van het onderdeel niet in gevaar kunt brengen.

Krabben betekent ook het verpesten van de tekening, dus je zult er alles aan moeten doen om het niet te doen!

Wat te doen met een tatoeage in de winter en de zomer?

Wanneer is het raadzaam om een ​​tatoeage te nemen? Eigenlijk is er geen beter of slechter seizoen, want er zijn altijd voor- en nadelen. In de winter is het zelfs vrij moeilijk om een ​​deel van het lichaam onbedekt te laten en de truien, vaak gemaakt van wol en synthetische stoffen, voorkomen de normale transpiratie van de huid.

In feite is het raadzaam om alleen katoenen kledingstukken te gebruiken en ook om het getatoeëerde deel ’s nachts of wanneer mogelijk te ontbloten. Aan de andere kant zijn er in de zomer factoren als zweet, zee, zon en zand, die vijanden zijn van tatoeages.

Als je de tatoeage goed wilt verzorgen, moet je ook niet in het water gaan totdat deze volledig genezen is en hem niet blootstellen aan de zon, omdat de stralen ervan kunnen reageren met de kleur en deze kunnen wijzigen. Als je dit wilt tegen gaan dan kun je crèmes gebruiken met een hoge beschermingsfactor, van 30 tot 50.

Gerelateerd bericht