Hoe maak je de keuze voor een kinderbedje?

De kinderkamer is een bijzondere plek, waar kinderen zich veilig en prettig moeten voelen. Een belangrijk onderdeel van elke kinderkamer is het kinderbedje, zoals een ledikant. Er zijn veel verschillende soorten bedjes en wiegjes op de markt en het kan lastig zijn om het juiste bed voor jouw kindje te kiezen. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten wiegjes en hun voor- en nadelen.

Soorten kinderbedjes

Er zijn veel verschillende fabrikanten van kinderbedjes. Ze variëren van speelbedden en eenvoudige spaanplaatbedden tot stevige bedden gemaakt van houtsoorten, zoals berken, dennen en meer. Laten we eens kijken naar de meest voorkomende soorten ledikantjes waar je uit kunt kiezen.

Eenpersoonsbed

Een eenpersoonsbed is een populaire keuze voor kinderkamers. Het is eenvoudig en functioneel en heeft genoeg ruimte voor een kind. Eenpersoonsbedden zijn er in veel verschillende uitvoeringen en maten. Je vindt een eenpersoonsbed met lades onder het bed voor extra opbergruimte, een speelbed of een ander type. Een nadeel van eenpersoonsbedden is dat ze niet veel ruimte bieden om te spelen, maar als je een kleinere kamer hebt, kan dit een goed compromis zijn.

Hoogslaper

Een hoogslaper voor kinderen is een geweldige keuze voor kinderen die graag klimmen en zich verstoppen. Een hoogslaper is een soort bed gebouwd op een verhoogd platform. Dit zorgt voor extra ruimte in de ruimte die eronder ontstaat. Stapelbedden zijn er in veel verschillende uitvoeringen en maten. Sommige hoogslapers hebben een ladder of trap om het opklimmen gemakkelijker te maken. Een nadeel van hoogslapers is dat ze niet geschikt zijn voor hele jonge kinderen aangezien ze uit bed kunnen vallen.

Stapelbedden

Een stapelbed is een geweldige optie voor gezinnen met meerdere kinderen of als je regelmatig gasten hebt. Stapelbedden zijn er in veel verschillende maten en uitvoeringen. Een stapelbed is een bed dat bestaat uit twee op elkaar gestapelde bedden. Sommige stapelbedden hebben ook een lade onder het onderste bed voor extra opbergruimte. Een nadeel van stapelbedden is dat ze niet geschikt zijn voor hele jonge kinderen aangezien het bovenbed gevaarlijk kan zijn.

Jeugdstapelbed

Een jeugdstapelbed is een grotere versie van het stapelbed. Het is groter dan een normaal kinderstapelbed en biedt meer ruimte voor oudere kinderen of tieners. Een jeugdstapelbed is er in veel verschillende maten en afwerkingen, ook van massief hout. Een nadeel van stapelbedden voor jongeren is dat ze vaak duurder zijn dan andere soorten bedden.

Tandembed

Een tandembed is een goede keuze als je twee kinderen hebt die in dezelfde kamer moeten slapen. Een tandembed is een bed dat bestaat uit twee achter elkaar geplaatste bedden. Dit is een goede optie als je geen ruimte hebt voor een stapelbed.

Er zijn ook tandembedjes met lades onder de bedden voor extra opbergruimte. Een nadeel van tandembedden is dat ze misschien niet zo efficiënt zijn in het gebruik van de ruimte als andere soorten bedden, omdat ze doorgaans iets minder slaapruimte bieden, zoals bij een kingsize bed.

Kinderreisbedjes

Een kinderreisbedje kan ook gebruikt worden als gewoon bed als het een goed matras heeft. Het voordeel is dat deze ook onderweg gebruikt en meegenomen kan worden. Bovendien kan het snel worden vervangen wanneer het kind het is ontgroeid. De stabiliteit is natuurlijk beduidend minder en past niet zo goed als meubelstuk.

Ideale maat voor een ledikant

De grootte van de wieg is een belangrijke factor bij het kiezen van het juiste bed voor jouw kind. Een stapelbed van 180 x 90 is een populair formaat voor stapelbedden, omdat ze groot genoeg zijn voor oudere kinderen en tieners. Dit formaat is ook een goede optie wanneer de ruimte beperkt is en je meerdere kinderen in dezelfde kamer moet huisvesten.

Bedden voor kleinere kinderen kunnen ook beduidend kleiner zijn, bijvoorbeeld 140 x 80 of 160 x 90. Houd er echter rekening mee dat je in deze maat speciale kindermatrassen moet kopen en het bed voor tieners is dan te klein.

Conclusie over kinderbedjes

Zoals je merkt zijn er veel verschillende soorten bedjes om uit te kiezen. Eenpersoonsbedden zijn eenvoudig en functioneel, terwijl hoogslapers profiteren van de extra ruimte in de kamer. Stapelbedden zijn een geweldige optie voor gezinnen met meerdere kinderen of overnachtende gasten, terwijl stapelbedden voor jongeren groter zijn en meer ruimte bieden. Tandembedjes zijn een goede keuze als je twee kinderen hebt die in dezelfde kamer slapen, maar niet genoeg ruimte hebben voor een stapelbed. Het is belangrijk om het bed te kiezen dat het beste bij jouw kind en het huis past, en ervoor te zorgen dat het heerlijk comfortabel en vooral veilig is.

Herkleurbare placemats bij WoeWoe