100% natuurlijke supplementen

Waarom elk dag gezond eten?

Het is geen geheim. Om gezond te zijn moet je gezond en uitgebalanceerd eten. Hoewel te vet en te zoet voedsel de smaakpapillen verwent, verstoren ze wel de werking van ons lichaam en leiden ze na verloop van tijd tot verschillende ziekten. Dus hoe eet je elke dag gezond? Hier zijn onze tips om je te helpen dingen duidelijker te zien.

Waarom zouden we gezond moeten eten?

Je moet gezond eten om gezond te blijven en verschillende ziekten te voorkomen, waaronder hart- en vaatziekten, hypertensie, diabetes, cholesterol en nog veel meer. Een gezond dieet stelt ons lichaam in staat om een ​​sterkere immuunafweer te hebben.

Een gezond dieet helpt je het ideale gewicht voor jouw leeftijd en lengte te bereiken. Gecombineerd met regelmatige lichaamsbeweging en goede hydratatie helpt gezond eten je om je goed te voelen, zowel fysiek als mentaal.

Gezonde maaltijden geven je toegang tot antioxidanten om vroegtijdige veroudering en vrije radicalen te bestrijden. Terwijl je gezond blijft spaar je ook geld uit, want je hoeft niet langer geld uit te geven aan anti-verouderingsproducten door te vroeg ouder te worden.

Om deze doelen te bereiken is het essentieel om elke dag gezond en uitgebalanceerd te eten. Hiervoor zijn verschillende menu’s beschikbaar. Als je door jouw werk of andere persoonlijke bezigheden niet gezond en evenwichtig kunt eten, kies dan voor de maaltijdboxen. Deze laatste brengen rust in jouw dagelijkse bezigheden, door verse producten snel te leveren en je verschillende ideeën te geven voor uitgebalanceerde maaltijden die je in een korte tijd kunt bereiden.

Welke voedingsmiddelen moet je kiezen voor gezond eten?

Nu weet je waarom je gezond moet eten. Weet je echter welk voedsel je moet eten om dit te bereiken? Eerst moet je weten dat een gezond en uitgebalanceerd dieet in wezen fruit en groenten, volle granen, magere eiwitten en zeer weinig bewerkte voedingsmiddelen samenbrengt.

Een gezonde maaltijd moet ook over de dagen worden gediversifieerd. Eiwitten komen voor in vlees, vis, eieren of in voedingsmiddelen van plantaardige oorsprong. Fruit en groenten kunnen gekookt of rauw zijn en zijn er in veel verschillende kleuren. Een groentesnijder is jouw beste bondgenoot om de bereidingen af te wisselen. Met granen en peulvruchten kun je ook een ruime keuze maken. Hetzelfde geldt voor zuivelproducten en vetstoffen die verschillende plantaardige oliën bevatten.

In het geval van granen heeft het de voorkeur dat deze compleet zijn, zoals onbewerkte mais, haver, tarwe, gierst en zilvervliesrijst. Hun rijkdom aan vezels zorgt ervoor dat je maag langer vol blijft. Wat groenten en fruit betreft, consumeer ze bij voorkeur rauw en vers zonder toevoegingen.

Hoe moet je gezond eten?

Om gezond te eten moet je beginnen met elke dag een gevarieerd dieet te volgen, waarbij je in wezen de hierboven genoemde ingrediënten integreert. Elk van deze voedselcategorieën biedt de mogelijkheid om een ​​ruime keuze aan producten te bereiden, waarvan sommige rauw kunnen worden gegeten en andere moeten worden gekookt.

Vervolgens is het voor een gezond dieet essentieel om het zout te beperken tot ongeveer 5 gram per dag. Dit komt overeen met ongeveer een theelepel. Probeer daarom voor elk bereid gerecht, als het de toevoeging van zout vereist, altijd de hoeveelheid te beperken. Sauzen en zoute specerijen moeten tot een minimum worden beperkt, als je echt niet zonder kunt.

Het zou ook beter zijn om minder olie en vet in de maaltijden te consumeren om gezond te eten. Kies gezonde vetten zoals zonnebloem-, soja-, mais- of olijfolie. Kies bij het zoeken naar eiwitten in vlees en vis altijd die met weinig vet. Kies voor zuivelproducten voor magere of maximaal halfvolle om dit vetverbruik te beperken. Kies ook voor stoomkoken in plaats van in olie bakken.

Bij gezond eten hoort ook het beperken van de suikerinname. Ban snoep, suikerhoudende dranken en energiedrankjes uit je menu’s, tenzij je een geweldige sporter bent. Geef de voorkeur aan sappen gemaakt van vers fruit, maar wel zonder toegevoegde suikers.

Wat moet worden gecombineerd en vermeden met een gezond dieet?

Om in je beste vorm te blijven combineer je een gezond, uitgebalanceerd dieet met een goede dagelijkse hydratatie. Drink in dit geval water dat niet duur is en waarmee u, in tegenstelling tot suikerhoudende dranken, geen overtollige calorieën binnenkrijgt. Water spoelt gifstoffen uit het lichaam, helpt de celvernieuwing te versnellen en zorgt voor een goede bloedcirculatie. Het is raadzaam om elke dag minimaal 1,5 liter water te drinken.

Dit uitgebalanceerde dieet moet ook gepaard gaan met regelmatige lichaamsbeweging. Lichamelijke activiteit is niet alleen goed voor het hart en het lichaam als geheel, maar ook voor de geest. In combinatie met een uitgebalanceerd en gezond dieet beschermt het je tegen verschillende ziektes. Het is raadzaam om gemiddeld 60 minuten aan lichamelijke activiteit van matige intensiteit te doen om in goede gezondheid te blijven. Als hydratatie en het beoefenen van fysieke activiteiten worden gecombineerd met een gezond dieet, is het ook noodzakelijk om frequente en overmatige consumptie van alcohol te vermijden.

Nu tijdelijke 2e voor de helft van de prijs!

Gerelateerd bericht