Wat is de cryptomunt Axie Infinity (AXS) en hoe werkt deze?

Hoewel cryptogaming misschien geen bijzonder nieuwe trend is neemt de populariteit van dit fenomeen momenteel aanzienlijk toe. Een groot deel van de groei in genoemde populariteit is te danken aan games om te verdienen, een genre dat Axie Infinity helpt definiëren. Door zich te concentreren op het naar de massa brengen van blockchain technologie via een leuk, toegankelijk formaat, kreeg Axie Infinity veel publiciteit. Dankzij de verbazingwekkend snelle verspreiding en verreikende aantrekkingskracht blijft Axie Infinity zijn horizon verbreden.

Misschien ben je geïnteresseerd in het fenomeen Axie Infinity (AXS), maar weet je niet goed waar het allemaal om draait en waar je moet beginnen? Maak je geen zorgen. Deze gids is ontworpen om je alles te leren wat je moet weten over het project en je voor te bereiden op uw eerste kennismaking met de gemakkelijkst te gebruiken handelservaring op de markt.

Wat is Axie Infinity (AXS)?

Axie Infinity is een op blockchain gebaseerd spel, geïnspireerd op de enorm succesvolle Pokémon-gameserie, waar spelers tokens kunnen verdienen in verschillende aspecten van het spel.

Sinds 2017 winnen online games die zijn gebouwd rond niet-uitwisselbare tokens steeds meer aan populariteit, en hun snelle groei staat nog maar aan het begin van hun pad. Vergelijkbaar met verwante spellen zoals CryptoKittens (het spel dat de NFT-gaming rage begon), moedigt Axie Infinity spelers aan om digitale wezens genaamd Axies te verzamelen, te bewerken, te bestrijden en te verhandelen. Elke Axie is een unieke NFT die kan worden gekweekt om meer Axies te produceren of om ze te verhandelen via de in-game 2P2 Axie Market.

Naast het kweken en verhandelen van Axies kunnen spelers ook de bonus krijgen van twee ERC-20-tokens, Axie Infinity Shard (AXS) en Smooth Love Potions (SLP). Als de belangrijkste munt van Axie Infinity is AXS het centrale bestuursmechanisme van de game, waarmee spelers de ontwikkeling van het platform kunnen beïnvloeden.

SLP kan echter eenvoudig worden verdiend door Axie Infinity te spelen. Bovendien kan de Smooth Love Potion worden gebruikt om nieuwe Axies te kweken, die later in de game kunnen worden geruild voor AXS. Beleggers die Axie Infinity niet willen spelen, kunnen beide tokens nog steeds kopen en verkopen op de gedecentraliseerde cryptomunten beurs.

Naast deze kernfuncties hebben de makers van Axie Infinity nieuwe wegen geopend voor gameplay, zoals het brengen van aspecten van het Axie Universum naar community-makers. Op deze manier creëren spelers communities die niet alleen bijdragen aan de ontwikkeling van het in-game universum door hun eigen bijdragen die de tokens hen zullen brengen, maar die ook een impact zullen hebben op de verdere ontwikkeling van Axie Infinity.

Hoe werkt Axie Infinity?

Axie Infinity is een open, flexibel in-game universum waar spelers niet alleen in realtime gevechten tussen hun Axies kunnen voeren, maar ook in-game middelen, zoals een stuk land kunnen verhandelen. Het platform biedt een scala aan functies waartoe spelers toegang hebben om hun gameplay spannender te maken en nieuwe manieren te vinden om bij te dragen aan de wereld van Axie Infinity. De kernfuncties zijn het verzamelen, verhandelen en bestrijden van Axies, die worden aangevuld met de mogelijkheid om een ​​koninkrijk op te bouwen en bij te dragen aan de ontwikkeling van het ecosysteem van de game.

Gevechtsgameplay

Elke Axie heeft veel functies die van invloed zijn op zowel de kenmerken als de gevechtsmechanismen, en de mate waarin spelers ernaar verlangen, bijvoorbeeld of het een goede prijs krijgt op de P2P-markt. Sommige eigenschappen zijn gemeenschappelijk voor alle Axies in het spel, terwijl andere klasse specifiek zijn. Alle Axies behoren tot een bepaalde basisklasse (Aquatic, Beast, Bird, Bug, Plant of Reptile), maar er zijn ook geheime klassen (Dawn, Dusk en Mech). Elke klasse heeft zijn eigen sterke en zwakke punten waardoor hij min of meer effectief is tegen andere klassen. Spelers die nieuw zijn in de wereld van Axie Infinity moeten minimaal drie Axies kopen om het spel te starten. Helaas kan dit een beetje een barrière zijn, aangezien de goedkoopste Axie momenteel $ 300 kost.

Axies verzamelen en verhandelen

Aangezien elke nieuwe Axie een unieke set statistieken en vaardigheden heeft, kan het een waardevol verzamelobject worden dat wordt gekocht en verkocht op de Axie Market. De zeldzaamste en meest lucratieve Axies staan ​​bekend als Mystics en werden gemaakt en verkocht in een originele serie van 4.088 Axies genaamd Origins. Mystici hebben speciale lichaamsdelen die hen bepaalde in-game voordelen kunnen geven. Het is echter de moeite waard eraan te denken dat Mystics extreem duur zijn, vooral vanwege hun zeldzaamheid. Sommige Mystics met meerdere Mystic-lichaamsdelen kosten tussen de 200 en 300 ETH, terwijl de laatst overgebleven Axie van de Mystics-groep 5.000 ETH kost.

Nieuwe Axies fokken

Spelers kunnen niet alleen SLP gebruiken door middel van PVP-gevechten of missies, maar Axies kunnen ook worden gefokt om nieuwe nakomelingen te creëren. Een complex systeem van genetische kenmerken bepaalt welke kenmerken een nieuw gefokte Axie zal hebben. Een online rekenmachine en Axie-paringscentrum zijn in de game beschikbaar om spelers te helpen hun kansen te beoordelen op het succesvol fokken van een Axie met zeldzame of sterke eigenschappen. Het broednummer van Axie is beperkt tot zeven als een vorm van populatiecontrole. Elke volgende fokkerij kost de speler een toenemend aantal tokens – waardoor de eerste gefokte Axie vele malen goedkoper zal zijn dan de laatste.

Kanonnen in het Axie Infinity Universum

De spelwereld van Axie Infinity, genaamd Lunacia, bestaat uit een bepaald aantal kanonnen, met momenteel een maximum van 90.601. Net als de Axies die de wereld bevolken, zijn deze kanonnen zelf NFT’s die kunnen worden verhandeld tussen spelers. De plot, die fungeert als basis voor de Axie van de speler, kan in de loop van de tijd ook worden gebouwd met behulp van in-game middelen, waarbij spelers de kans krijgen om AXS-munten op hun plot te vinden. De zeven categorieën percelen zijn gecentreerd rond een centraal gebied dat bekend staat als Lunas Landing, dat de game-ontwikkelaars willen transformeren in een virtuele wereld vol met door gebruikers gegenereerde inhoud.

Wie zijn de oprichters van Axie Infinity? (het Axie Infinity-verhaal)

Axie Infinity werd in 2018 gelanceerd door de Vietnamese gamestudio Sky Mavis en de oprichters zijn Trung Thanh, Nguyen en Aleksander Larsen. Een team van 40 mensen werkt op volle capaciteit aan Axie Infinity onder leiding van Trung, de huidige CEO van het platform en die (voordat hij aan Axie Infinity begon) koos voor een carrière in software engineering. Larsen, een andere co-creator van het spel en huidige COO, is een voormalige professionele speler die het Noorse nationale team vertegenwoordigde in Warcraft 3 en DotA. Daarnaast is Larsen ook een ervaren business developer.

Sinds de lancering van de game heeft Axie Infinity veel grote updates ondergaan die het functionaliteitsniveau verder hebben verhoogd. In 2022 stond de première van land-gameplay gepland, die zich nog in de testfase bevindt, terwijl ook de introductie van de AXS-staking-functie aan de horizon staat.

Wat maakt Axie Infinity uniek?

Een belangrijk kenmerk van Axie Infinity is dat de ontwikkelaars van de game zich inzetten voor het opbouwen van een gemeenschap van spelers die later bijdragen aan de virtuele wereld, zowel door deel te nemen aan het beheer als door de inhoud te leveren die ze creëren. Het genoemde aandeel wordt geleidelijk in het spel geïmplementeerd met de functie “spelen om te verdienen”, die is gecentreerd rond het AXS-token. Een deel van deze gedecentraliseerde structuur zal de Community Treasury zijn, die de inkomsten zal innen die worden gegenereerd door Axie Infinity, evenals een deel van de spelers beloningen die zijn verdiend door middel van staking. Zodra het spelbeheer voldoende gedecentraliseerd is, hebben spelers zeggenschap over hoe de inkomsten uit de gemeenschapsinkomsten worden besteed.

Sommige in-game mechanismen onderscheiden Axie Infinity ook van vergelijkbare op blockchain gebaseerde games. Een daarvan is ingebouwde populatiecontrole, wat betekent dat elke Axie slechts zeven keer nakomelingen kan voortbrengen. De ontwikkelaars van het spel beseffen dat het beheersen van de bevolking en hoe snel deze groeit een goede balans is tussen langzame bevolkingsgroei, waardoor de prijzen buiten het bereik van de meeste mensen liggen, en snelle bevolkingsgroei, wat leidt tot gevaarlijke inflatie.

Naast hun functie om de NFT-populatie te beheersen, hebben Axies attributen die hen een breed scala aan variatie bieden. Dergelijke ongebruikelijke functies zorgen voor extra vraag onder spelers, vooral als het gaat om de zeldzaamste soorten Axies, die nu al felbegeerde verzamelobjecten worden.

Een nieuw kenmerk van het spel dat het Sky Mavis-team enthousiast heeft geïntroduceerd, is dat het AXS-token binnenkort een “stapelbaar bezit” zal worden. Dit betekent dat spelers de kans krijgen om regelmatig beloningen te verdienen terwijl ze hun tokens inzetten, maar dat ze ook moeten blijven spelen en deelnemen aan het beheer ervan.

Wat geeft Axie Infinity waarde?

Axie Infinity (AXS) en Smooth Love Potion (SLP) tokens worden in het Axie-universum gebruikt om Axies te fokken en te verhandelen, die op hun beurt kunnen worden gebruikt om meer tokens te genereren.Bovendien maakt het eindige aanbod van AXS het een waardevol bezit en mogelijk een goede waardereserve op de lange termijn, aangezien het token niet zal worden afgeschreven door onbeperkte inflatie.

Hoeveel Axie Infinity Shards (AXS) zijn er in omloop?

Het totale aanbod van AXS is 270 miljoen. Er zijn momenteel slechts 114.767.511 in omloop. Er wordt aangenomen dat tegen 2026 alle 270 miljoen tokens in omloop zullen zijn.

Overige technische gegevens

Axie Infinity werkt voornamelijk op de Ethereum-blockchain en zowel AXS als SLP zijn ERC-20-tokens die kunnen worden verhandeld op het eerder genoemde Ethereum-netwerk. Vanwege bezorgdheid over congestie van het Ethereum-netwerk en veranderende gaskosten, heeft het Sky Mavis-team echter Ronin gecreëerd, een op Ethereum gebaseerde sidechain op maat, en werkt er nog steeds aan. Ronin is niet alleen ontworpen om de spelerservaring te verbeteren, maar ook om Sky Mavis meer controle te geven over de toekomstige ontwikkeling en schaalvergroting van Axie Infinity zelf.

Hoewel Ronin voornamelijk zal vertrouwen op een speciale portemonnee die op het platform wordt gehost, hebben de ontwikkelaars van de game verklaard dat ze zich inzetten om spelers toe te staan ​​hun tokens op het Ethereum Mainnet op te nemen.

Hoe is het Axie Infinity netwerk beveiligd?

Beide Axie Infinity-tokens (AXS en SLP) zijn ERC-20-tokens die op het Ethereum-netwerk draaien en worden beveiligd door het Ethereum Proof of Work-mechanisme. Om de overbelasting van het POW-model te voorkomen, heeft Sky Mavis (het bedrijf achter Axie Infinity) zijn eigen zijketen op Ethereum ontwikkeld, bekend als Ronin.

Om Ronin te helpen beveiligen, hebben de ontwikkelaars van Axie Infinity wat zij noemen een all-star cast van spelers en andere bijdragers uit de cryptomunt- en NFT-ruimte samengesteld om op te treden als netwerkvalidators. De Ronin-zijketen wordt ook geleverd met een speciale portemonnee waar tokens van spelers kunnen worden overgedragen.

Hoe gebruik je Axie Infinity?

Axie Infinity Shard (AXS) tokens worden momenteel voornamelijk gebruikt om nieuwe Axies te fokken, maar Sky Mavis is van plan om in de nabije toekomst nieuwe functionaliteit aan de tokens toe te voegen:

Betaling: Axie Infinity-spelers kunnen AXS gebruiken om het spel te spelen en betalingen te doen. Spelers moeten mogelijk meerdere AXS houden om deel te nemen aan toekomstige NFT-verkopen en -deals.

Governance: hoewel token-governance momenteel nog in ontwikkeling is, zijn de game-ontwikkelaars vastbesloten om over te stappen op gedecentraliseerd beheer van hun ecosysteem. Spelers kunnen een deel van hun AXS-middelen inzetten in ruil voor stemrechten. Naar verwachting zullen in 2021 nieuwe token-governance functies worden geïntroduceerd, waarbij de gedecentraliseerde organisatie eind 2023 de meerderheid van de stemmen zal hebben.

Uitzetten: in ruil voor het uitzetten van hun AXS en deelname aan het beheer van het Axie Infinity-ecosysteem, krijgen spelers de kans om regelmatig beloningen te verdienen. De uitzetfunctie wordt naar verwachting in de tweede helft van 2021 geïntroduceerd.

Hoe kies je een Axie Infinity portemonnee?

Met de Ronin Wallet, ontwikkeld door Sky Mavis, kunnen gebruikers Axie Infinity en andere gedecentraliseerde applicaties spelen die op de Ronin-zijketen draaien. Het is beschikbaar als browserextensie en zal binnenkort beschikbaar zijn als mobiele app. Voorlopig is het echter alleen compatibel met één portemonnee: Trezor.

Voor mensen die gewoon willen investeren in Axie Infinity-tokens, zijn er veel portemonnees om uit te kiezen als optie om AXS op te slaan. Gebruikers kunnen hun eigen beveiligings- en functionaliteitsbehoeften bepalen, aangezien AXS-tokens kunnen worden opgeslagen in elke ERC-20-compatibele portemonnee.

Hardware wallets of cold wallets zoals Ledger en Trezor bieden het hoogste beveiligingsniveau voor het opslaan van cryptocurrencies met offline opslag en back-up. Het is echter de moeite waard eraan te denken dat ze mogelijk meer technische kennis vereisen en een duurder alternatief zijn. Daarom zijn ze beter voor het opslaan van meer AXS en voor meer geavanceerde gebruikers.

Een andere optie zijn software wallets, waarvan het belangrijkste kenmerk is dat ze gratis en gebruiksvriendelijk zijn. Bovendien kunnen ze worden gedownload als smartphone- of computertoepassing en kunnen ze fungeren als een “bewarende” of “niet-bewarende” portemonnee. In het geval van aangepaste portemonnees worden privésleutels namens jouw beheerd en gearchiveerd door de serviceprovider. Niet-bewarende portefeuilles daarentegen gebruiken beveiligde items op uw apparaat om deze privésleutels op te slaan. Hoewel deze opties handig zijn, worden ze als minder veilig ervaren dan hardware-wallets en zijn ze geschikter voor het opslaan van kleinere hoeveelheden AXS of voor beginnende gebruikers.

Vergeet “online wallets” of “web wallets” niet, die ook gratis, gebruiksvriendelijk en toegankelijk zijn vanaf verschillende apparaten met behulp van een webbrowser. Hun nadeel is echter dat ze worden beschouwd als zogenaamde portemonnees. hot wallets en zijn mogelijk minder veilig dan hun alternatieven, zoals hardware wallets of software wallets. Je vertrouwt waarschijnlijk op het platform om uw AXS te beheren, dus je moet een gerenommeerde service kiezen die trots is op zijn expertise op het gebied van beveiliging en bewaring van cryptomunt. Om deze reden zijn dergelijke wallets geschikt voor het opslaan van kleinere hoeveelheden cryptocurrencies of voor mensen die vaker transacties uitvoeren.

Axie Infinity bewijs van inzet (staking)

Hoewel de AXS Proof of Stake-functie nog niet is geïntroduceerd, hebben de ontwikkelaars van de game aangegeven dat deze in 2021 zal worden geïmplementeerd. Zodra de functie volledig operationeel is, kunnen houders van AXS-token een deel van hun middelen inzetten in ruil voor pas uitgebrachte AXS en andere in-game-beloningen. Bovendien hebben AXS-tokenhouders inspraak in hoe de opbrengsten van de Community Treasury worden besteed of verdeeld. Stakers worden echter aangemoedigd om het spel te blijven spelen en deel te nemen aan het gedecentraliseerde beheer van het platform en het eigendom ervan. Beloningen kunnen natuurlijk afhangen van het feit of gebruikers actief deelnemen aan het Axie Infinity-ecosysteem.

De ontwikkeling van de groei in populariteit van cryptogaming

Axie Infinity is niet de enige op NFT gebaseerde blockchain-game, maar het is de enige game met een marktkapitalisatie van $ 2,5 miljard. Bovendien is het erg populair onder de gaming gemeenschap en is het zeker een leider aan het worden in de snelgroeiende gamingsector “spelen om te verdienen”.

Een deel van dit succes wordt toegeschreven aan de unieke kenmerken van Axie Infinity. Het zijn deze functies die spelers aantrekken die geld willen verdienen tijdens het spelen van hun favoriete spel. De populariteit is ook te danken aan een meer algemene toename van de populariteit van de crypto-gaming omgeving.

Als Axies Infinity functies blijft toevoegen, zoals staking die spelers behouden of laten groeien en nieuwe gebruikers aantrekken, is de kans groot dat het zijn positie als trendsetter in deze interessante hoek van de cryptomunt-wereld zal blijven verstevigen.

Axie Infinity – veel gestelde vragen

Wat zijn de statistieken met betrekking tot Axies?
Er zijn vier statistieken die de gevechtsprestaties van elke Axie bepalen en zijn gebaseerd op klasse en lichaamsdeel. Allereerst is het goed om te weten dat HP bepaalt hoeveel schade een Axie kan oplopen voordat hij wordt verslagen. Het moreel van de Axie beïnvloedt de kans dat hij een voltreffer toebrengt. Wanneer Axie meerdere kaarten tegelijk speelt, voegt een hoger vaardigheidsniveau extra schade toe. De snelheid van Axie-gevechten wordt daarentegen bepaald door de beurtvolgorde.

Wat is Axie fokken?
Spelers kunnen een Axie in hun inventaris selecteren, op “Grow” klikken en kiezen met welke Axie ze het willen combineren. SLP is vereist om een ​​Axie te fokken naast de vaste kosten van 4 AXS. De SLP-kosten beginnen bij 150 SLP nadat de eerste Axe is gekweekt en lopen op tot 3150 SLP na de zevende keer. Axies hebben drie genen: “dominant”, “recessief” en “klein recessief”, waarbij de kans dat een van de genen wordt doorgegeven aan het nageslacht laag is. Een nieuwe Axie begint als een ei en heeft vijf dagen nodig om volwassen te worden.

Hoe kun je Axie Infinity kopen?
Het kopen van een AXS is net zo eenvoudig als het bezoeken van Binance en Coinbase en het kiezen van een betaalmethode. Daar kunnen gebruikers AXS kopen met een Mastercard- of Visa-kaart, IDEAL, SEPA-overschrijving of een andere betaalmethode.

Hoe kun je Axie Infinity verkopen?
Als je al een AXS bezit en je deze munt in jouw portemonnee heeft dan kun je deze eenvoudig verkopen door deze op die cryptobeurzen weer te verkopen.

Gerelateerd bericht